Ett annorlunda och låååångt CV

 

Jag avslutade min grundskola 1988 med varken bra eller dåliga betyg, men den linje som jag sökte ”Barn & Ungdom”, kom jag inte in på förrän VT-89.

 

Under sommaren jobbade jag som bingovärdinna, för att sedan ta mitt pick och pack och flytta till stora staden Stockholm. Jag började arbeta som barnflicka och tog hand om tre barn hos en familj i Täby; 2, 5 och 7 år. Det var roligt och väldigt spännande, dock efter 6 månader längtade jag hem igen.

 

Påbörjade aldrig gymnasiet då jag redan hade fått in en fot i arbetslivet och börjat att tjäna pengar!

 

Våren 1989 så arbetade jag som kontorist på LO-sektionen. Sommaren 1989 arbetade jag i en glassbar på Öland (Borgholm), det var ju som ett paradis för en 17-åring!

 

Hösten 1989 började jag att arbeta på LM Ericsson, som det hette på den tiden. Först fick jag gå på lödskola och sedan satt jag och lindade transformatorer på ackord! Där arbetade jag till 1991.

 

Mellan 1991 – 1992 arbetade jag på det dagis som jag själv gick på som liten. T.o.m. på samma avdelning! Det var roligt!

 

1992-1993 bodde jag i Bollnäs, för att sedan flyttat tillbaka till Söderhamn igen. Jobbade under en kort period på JC i Bollnäs.

 

Under 1993 arbetade jag som handläggare på Kronofogdemyndigheten i Söderhamn. Det var ett intressant arbete. Jobbade även som sminkös under sommaren på en teateruppsättning.

 

Sommaren 1994 så utbildade jag mig till Dipl. Massör på Axelsons Gymnastiska Institut (Stockholm) och startade ett eget företag ”Hälsokällan i Söderhamn”, med hjälp av Arbetsförmedlingens starta-eget-bidrag som föregicks av en starta-eget-kurs. Det drev jag i ca 1 år, för att sedan avveckla pga. för litet kundunderlag.

 

På senhösten 1995 ”flyttade” jag till Rhodos, dock efter 3 veckor så ville jag hem till Sverige igen 🙂

 

Varvade arbetslöshet med diverse olika praktik och arbeten under tiden 1996 – 1997.
Bl.a på en Fotvårdsklinik.

 

1998 bar det av till Stockholm igen. Där jag först utbildade mig inom IT-grund, för att sedan arbeta som kallskänka på en Cateringfirma och receptionist på ett träningscenter. Hade också en kort period på ett telemarketingföretag.

 

1999 var det dags för nästa utbildning; Desktop Publishing. En grafisk utbildning där man lär sig bild & text i tryck.

 

Hösten 1999 – febr. 2000 arbetade jag på ett företag som designade mobilskal. Där var jag assistent på Designavdelningen.

 

Lite kuriosa är att jag även under denna period jobbade som statist i olika produktioner; OP:7, Skilda Världar och några reklamfilmer.

 

Sedan var det dags att ge sig in i tryckeribranschen. Under perioden 2000 – 2001 arbetade jag på Siemens eget tryckeri i Sundbyberg.

 

Under 2001 arbetade jag bla. Som växeltelefonist, konferensvärdinna och receptionist.

 

2002-2003 arbetade jag som VD-sekreterare på en av Nordens då största Investmentbanker. Det var väldigt intressant och givande. Kan berätta att jag under den perioden fick förmånen att träffa Kronprinsessan Victoria samt att äta lunch med henne. Det var under hennes trainee-tid inom SEB.

 

2003 arbetade jag som receptionist igen och 2004 flyttade jag tillbaka till Söderhamn igen.

 

Längtan efter rötterna blev så starka. Köpte ett fantastiskt mysigt radhus på 2 ROK för endast 25000 kr, kan ni fatta!!

 

Fick snabbt ett nytt arbete (aug 2004) i en liten håla som heter Runemo, som receptionist. Där arbetade jag till 2006. Alla mina arbeten så har jag slutat pga. arbetsbrist. Under perioden 2005-2006 när jag arbetade, så läste jag även in min gymnasiekompetens på distans.

 

Hade sedan en härlig tid som arbetslös, om man får säga så. Jag tog tillvara på tiden och gick långa promenader, jobbade mycket med mig själv. Många saker föll på plats. Jag kände att jag hittade mig själv, för att använda en klyscha.

 

Började öppna mig för tanken att börja veckopendla till Stockholm. Lägenhet skulle jag få hyra av en gammal kollega. Träffade min stora kärlek på Internet hösten 2006 och det blev så att jag flyttade hem till honom i Bålsta i mars 2007.

 

Var på några arbetsintervjuer under våren 2007 och jag tackade faktiskt nej till ett väldigt flashigt jobb som VD-sekreterare på ett finansbolag på Stureplan. Ville verkligen inte in i den stressen igen. Det är skillnad när man levde ensam, men nu prioriterades kärleken och familjen.

 

Mitt nuvarande arbete som receptionist/sekreterare fick jag i början på juni 2007.

 

Så här står jag nu, uppsagd pga. arbetsbrist.

 

Det personliga brevet kommer i ett separat inlägg 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s