Medelålderskris??

Hmm….kan det vara så att jag har hamnat i en medelålderskris?

Känner mig periodvis deppig och det mesta känns motigt trots att det inte finns något att ”ta på”.

Jag är fortfarande lyckligt gift och jag älskar min familjesituation! Denna ”kris” ligger på ett personligt plan.

Jag har googlat (älskar google!) och hittat en sida som jag tycker beskriver väldigt mycket av hur jag upplever min situation:
http://www.loffe.net/mkligt-mainmenu-55/1660-medelern-sjfrkligandets-tid

Ingen slipper undan medelålderns ”kris”‘. Men om du inte försöker fly ifrån den kommer du att finna att den erbjuder en chans till självkännedom och förnyelse. Allting känns jobbigt. Du har ingen lust att ta det där extra krafttaget för att bli befordrad. Det värker i ryggen när du går och lägger dig på kväl­len. Midjan håller bestämt på att försvinna. ”Var livet inte mer än det här?” frågar du dig. Du kän­ner dig trött, rastlös, nervös, osäker och uttråkad, allt i en skön bland­ning. Du är medveten om att du slösar bort din tid, men du kan helt enkelt inte komma igång.

Du har förlorat den gamla gnistan. Känner du igen dig? Du är på väg in i medelåldern, och vad du upplever är de första symtomen på medelålderns kris, en psykiskt mycket kännbar period i ditt liv.”

”Ironiskt nog påminner medelål­derns kris och puberteten mycket om varandra: naturliga utvecklingskriser, perioder av förändringar och påfrestningar som har att göra med anpassningen till en ny livsfas. Medelålderns kris är en återupp­levd pubertet. På nytt frågar vi oss: Vem är jag? Vart är jag på väg? Vad är det för mening med allt­sammans? Det är knappast lättare att finna svaren nu än när man var 15 år, och situationen kompli­ceras av en känsla av att det är bråttom, vetskapen om att man inte har oändlig tid till sitt förfogande.”

”Den första psykologiska fasen är chock och förnekande, man för­söker tränga bort tanken på de grå hårstråna, midjan som försvinner och trötthetskänslan.  En del kvinnor försöker förtvivlat hålla ung­domen kvar med tonårskläder, hormonpreparat och ansiktslyft­ningar.”

”Man går till sitt arbete, utför nätt och jämnt sitt jobb och kommer hem alldeles utmattad. Det vikti­gaste är trygghet. Några utmaning­ar vill man inte ställas inför. Psy­kosomatiska besvär är vanliga: klåda under armen kan betyda can­cer, magknip en hjärtattack. Man kan inte sova, eller också sover man för mycket. Man vaknar tidigt med en känsla av panik.”

”Ärlig självprövning är första ste­get. Det gäller för dig att finna ditt verkliga jag med dess tillgångar och brister, sympatier och antipa­tier. Sedan måste du acceptera det. Följ dina känslor, rannsaka dig själv och tillvarata chansen att börja på nytt. Nu inleder du ett nytt skede i ditt liv. Medelålderns kris är ett minne blott.”

267024-1885a4d0ad884a9bb63329b0f4f7ec6b

Jaha, det är bara att sätta på sig hjälmen och åka med!

Trevlig helg!

Annonser

6 thoughts on “Medelålderskris??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s