Chakran

shutterstock_220462024

FÖRSTA CHAKRAT-  baschakrat – färg röd, finns beläget vid könsorganen. Fysisk påverkan: Könsorganen, blåsan, ben och fötter, tarmarna, höfter.

En god kontakt med bas chakrat får oss att stå stadigt på jorden, resonera realistiskt och känna oss jordade och trygga. Om första chakrat är i balans känner vi samhörighet med andra och vi känner att vi har en funktion. Första chakrat hjälper oss att finna vår livsuppgift och att klara av den materiella sidan av livet. Fysiskt kan obalanser i baschakrat yttra sig som problem med sexualiteten, blodcirkulationen, menstruationsproblem samt smärta i nedre delen av ryggen. Vi kan uppleva  otrygghet och utvecklar egenskaper som snålhet, fixering vid karriär och materiella ting.Chakrat har förbindelse med binjurarna. Obalanser kan yttra sig som aggression, dominans, överaktivitet samt utmattning. Rotchakrat är förbundet med det fysiska, vår kropp och materiella omvärld.

ANDRA CHAKRAT – navelchakrat –  färg orange Plats på kroppen;  strax under och bakom naveln. Fysisk påverkan:  Mag- och tarmar, bäcken, fortplantningsorgan, bukspottskörteln, njurar.

Navel chakrat har att göra med kontroll och vår rädsla för att förlora kontrollen. Ett väl fungerande navelchakra ger en sund jag känsla där man inte behöver förhandla eller sälja sig själv. Navelchakrat har förbindelse med känslor som livsglädje, passion, spontanitet, sexualitet men även ilska. Obalanser med andra chakrat kan yttra sig som impotens, frigiditet, besvär med äggstockar, testiklar och prostata, brist på kontroll över sina känslor. Kan visa ett överdrivet beroende av andra människor och bekräftelse men även motsatsen som överdriven självständighet

TREDJE CHAKRAT – Solar Plexus – gul/guld.  Plats på kroppen; Solar Plexus, under brösten. mitt på magen. Fysisk påverkan: Magsäcken, njurar, binjurar, mjälte, lever, bukspottskörteln, gallblåsa,blindtarmen.

Solar Plexus chakrat är det chakra som hjälper oss att våga, och att tro på sig själv, självförtroende, inspiration, livsglädje och framåtanda. Det är vårt utåtriktade chakra som söker social kontakt, gemenskap, kommunikation med andra. Här uppstår känslan av att vara herre i sitt eget liv, Gör oss mer centrerade, stödjer nervsystemet. Obalanser i Solar Plexus visar på våra mest vanliga magsjukdomar som magsår, ont i magen, illamående anorexia e.t.c. sjukdomarna här har alltså med känslor att göra, ouppklarade situationer sätter sig i magen och skapar obalans. Problem i tredje chakrat har sitt ursprung i det som rör ansvaret för den egna personen, självaktning samt överkänslighet för kritik.

FJÄRDE CHAKRAT – hjärtchakrat – grönt eller rosa mellan brösten bakom hjärtat. Fysisk påverkan:  Hjärtat, lungor, bröst., thymuskörteln

Hjärt-chakrat är själens mottagarcentrum och känslocentrum och har stor betydelse för vår hälsa och styrka. Fjärde chakrat lär oss att leva med kärlek och medkänsla, att överleva. Att älska sig själv och andra, inre trygghet, egenvärde och glädje. det är vårt centrum för känslor som  tillit, glädje, accepterande och förlåtelse. Den starkaste kraften vi äger är kärleken.

EMOTIONELLT: Hjärtchakrat hjälper oss att leva i ett känsloflöde, i kärlek, att ta emot och ge ut, och som skapar våra kärleksmönster oavsett om det är till en partner, till en förälder, ett barn eller någon annan person, obalanser i hjärtchakrat kan visa sig som, depression, självömkan, svårt att se någon mening med livet

FEMTE CHAKRAT – halschakrat – blå/kungsblå. Plats på kroppen: strax bakom struphuvudet. Fysisk påverkan:  hals, mun/käke, tänderna, sköldkörtel.

Hals-chakrat, visar på vår kommunikations-förmåga, hur vi tar in och för ut värderingar och kunskap  Det står också för sann och ärlig kommunikation, det är vårt centrum för känslor som  tillit, glädje, accepterande och förlåtelse .Att yttra sig med respekt och integritet när vi talar om andra..Visar vår bild utåt, vårt yttre jag. Obalanser i hals-chakrat kan yttra sig som stamning, röst- och talproblem, svårigheter att kommunicera, problem med auktoriteter.

SJÄTTE CHAKRAT – Pannchakrat-tredje ögat – Indigo. En bit ovanför ögonbrynen, mitt i pannan. Fysisk påverkan: Hypofysen. huvudet med alla organ. nervsystemet.

Pannchakrat, hjälper oss att se oss själva som vi är. Att lita till vår intuition vårt högre och inre jag, klarsyn och mål. Hjälper oss hitta vårt inre lugn och harmoni. Det är visdomens chakra och har med vår logiska och intellektuella förmåga att göra. Det hjälper oss att lyssna på den inre rösten. Hjälper oss att skilja på de tankar som har sitt ursprung i rädsla från de som kommer från vår inre styrka. Obalanser i pannchakrat kan visa att vi inte litar på vår intuition och mediala förmågor.

SJUNDE CHAKRAT – kronchakrat – violett/ljust. Under fontanellen. Fysisk påverkan:  Huvudet, tallkottkörteln

Kronchakrat hjälper oss att komma framåt, vår mentala del och intelligens, kunskap och förståelse att se helheten. Andlighet, helande, tjänande samt transformation. Dess uppgift är att hjälpa oss att förstå den andliga sidan av livet, låta andligheten bli en del av oss samt låta den vägleda oss. Kron-chakrat är ingången för livskraften som genomströmmar hela den fysiska kroppen och de sex nedre chakrana,  kronchakrat har förbindelse med hypofysen. Obalans i kronchakrat kan visa att vi känner oss splittrade, nervösa och otrygga och har svårt att se framåt, att vi känner oss vilsna, Andlig stolthet och fanatism är också tecken på obalans i sjunde chakrat.

ENERGIFÄLT

FYSISKT: Bas, navel och solar plexus chakrana är de som tillsammans skapar vår grund, vår identitet vår grund- trygghet. De tre chakrana är de som skapar våra mönster

EMOTIONELLT: Hjärtchakrat hjälper oss att leva i ett känsloflöde i kärlek, gemenskap att ta emot och ge ut .

MENTALT: Halschakrat, pannchakrat och kronchakrat visar tillsammans våra visioner, ambitioner och  drömmar för vår framtid.

Källa: http://www.harmoni-h.se/chakra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s