Feng Shui

Hej,

I helgen  var jag och Malte i Söderhamn. Rensning i Mammas hus stod på schemat. Malte fick leka med kusinen bägge dagarna.

Känner nu i efterhand att det var väldigt påfrestande. Under tiden så stängde jag av alla känslor, förmodligen för att orka det som måste ske.

Min förkylning tog ju ny fart och jag var hemma förra veckan. Är fortfarande inte riktigt återställd. Mitt immunförvar måste ju vara lika med noll nu, för jag är väldigt sällan förkyld annars.

Känns som mina batterier är helt slut när jag kommer hem efter jobbet. Det är en ansträngning att vara på jobbet. Att vara trevlig, social och alert, när jag helst av allt bara vill vara hemma och ta dagen som den kommer.

Ända sedan mamma blev sjuk, så har jag inte mäktat med att hålla hemmet up-to-date. Känns som att det ligger saker överallt. Det finns säkert värre hem, men jag är van att ha ”var sak på sin plats”, så är det icke nu.

Maken och jag ska göra en kraftansamling och börja rensa i våra förråd. Rensa och slänga. Känner att hemmet just nu dränerar min energi. Jag tror på Feng Shui. Att skapa harmoni och balans i hemmet.

****************************************************

Se nedan för artikel i Svenska Hem:

10 sätt att bli av med negativ energi i ditt hem

Alla känner vi oss låga ibland, men om ditt hem känns nedtyngt av negativa energier kanske det är dags att rensa upp med hjälp av Feng Shui. Här listar vi 10 tips på hur du kan göra.

1. Reparera eller släng
Reparera eller kasta trasiga möbler, prylar och droppande kranar. Just trasiga saker gör att den negativa energin fastnar och stannar i ditt hem.

2. Öppna upp fönster och dörrar
Frisk luft betyder mycket för att energin ska kunna flöda och cirkulera i rummet. Öppna upp fönster och dörrar och vädra ut ordentligt. Skaka gärna kuddar, lakan och överkast.

Ta bort negativa energier med Feng Shui Rensa och städa
Städa och rensa bort onödiga prylar och möbler. Om du har mycket prylar och möbler i ditt hem stoppas energin upp. Om du i stället ser till att hålla ditt hem fritt från onödiga prylar kan energin flöda fritt.

4. Bränn rökelse
Rökelse höjer energin i ditt hem samtidigt som den skapar en lugn och fridfull atmosfär.

5. Använd salvia
Indianerna har länge använt salvia för att rensa bort negativ energi. Tänd salvian och blås sedan ut lågan så att det bildas rök. Svep sedan röken i hemmets alla vrår. Det gör att negativa energier rensas bort.

6. Placera ut kristaller
Skydda ditt hem med kristaller. Olika kristaller har olika egenskaper så var noga när du väljer vilken som passar just dig. Svart turmalin skyddar och tar bort negativ energi och Peridot skyddar hemmets atmosfär.

7. Minska på vassa hörn
Försök minska vassa hörn. Ta in runda former som vaser, bord med mera som skapar positiv energi.

Feng shui – rensa hemmet på negativa energier

8. Torka av med en trasa
När du flyttar in i ett nytt hem är det bra att torka av alla ytor och skåp för att få bort tidigare ägares energier.

9. Måla gult
Gula väggar. Färg betyder mycket för ditt hem och just gult neutraliserar.

10. Använd runda speglar
Speglar har positiv energi i ditt hem men undvik speglar med vassa hörn. Runda speglar hjälper till att sprida positiv energi och även rena sinnet.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s